Comments

24/04: Kooli lood vol. 2 ehk Tänapäeva muinasjutt kuldvõtmekesest

Nuga näkku productions esitleb:
kirjutatud Malcolm Lincolni poolt
tänud: Hardi Karolinile, baasidee ja kuldse võtme motiivi eest

21. kooli lood

Toimik nr. 2


NB! Järgnev tekst on puhas fiktsioon ja absurd, kõigi tegelaste käitumise ja isiku kokkulangevused reaalsete persoonidega on juhuslikud. (tõesti, jumala ausalt)

Toimik nr. 2: Kuldvõtmeke

Kindlasti olete te mõtelnud, et mis siis on meie kooli kõige paremini hoitud saladus. Arvate, et Galja, kes ööd ja päevad keemiaklassi tagaruumis laste katseklaase puhastab, et end kasvõi mõnest keemiaõpetaja piitsahoobist päästa? Või immigrantide töölaager koolialuses söekaevanduses? Või kooli salajane puskariäri ja direktori suvine bordelliäri? Hah, eksite, need on ju kõik avalikud saladused, mille pealt saavad oma maksu- ja kasumiprotsendi nii riigi teadus, haridus, poliitika kui sport. See on hoopis väike kullast võtmeke, mis ripub direktori, majandusjuhataja ja naaberhoovi parm Stjopa, kes selle koopia kaardimängus direktorilt võitis, rinnal.
Jah, meie kooli suurim ja kiivaimalt hoitud varandus (muidugi peale selle tuumalõhkepea, mis remondist ülejäänud rahadega ühe õpetajate vahelise nalja käigus Iraanilt osteti) on pisike üldvõtmeke, mis sõna otseses mõttes avab tee meie kooli igasse ruumi. Jah, kooli teine suurim küsimus (kohe peale seda, millal õpetaja Linda U. muinsuskaitse alla võetakse) on see, kuhu siis see võti tõepoolest aitab õnnelikul indiviidil pääseda? Kus luusivad direktor ja majandusjuhataja siis kui keegi ei näe? Sellesse püüamegi täna veidike valgust tuua.
Iga kord, kui Eesti vabamüürlased meie koolile uut direktorit valivad, vannutatakse ta suure hulga julgusproovide ja –katsete järel ametisse ja avatakse talle juurdepääs salajasse õpetajate peoruumi, mis asub esimesel korrusel ühe samba sees. Kuigi väline optiline pete paneb teid küsima, kuidas on see võimalik, on tegelikult tegu mahuka luksuslikult sisustatud ruumiga, kus on kaks piljardilauda, pin-balli masin, väike keeglirada ja stripilava.
Kas olete te kunagi mõelnud, miks ei ole koolis kunagi seepi? Tegelikult aga on masinad seda täis, selle kätte saamiseks on aga vaja sisestada kuldne võti. Samuti on paljusid hämmastanud söökla mittetöötavad kraanid. Ka vee saab ainult kuldvõtmega (või siis makstes koolile iga kuu veeraha 150 krooni, mille kandmisel arveldusnumbrile 445232219929 saab õpetajate toast väikse kaardi, mille esitamisel juhatatakse teid edasi mõne töötava kraani või siis veega täidetud lombi või äärmuslikul juhul pissuaarini). Samuti pääseb kuldvõtmega kuuele esimesele keldrikorrusele (edasi algab kooli naftapuurimismaardla), kus asuvad näiteks õpetajate eraselver, Euroopa neljas suurim veinikelder, 12 saaliga kino, Baltimaade suurim loomaaed (hetkel käivad salajased läbirääkimised riigi toetusega, et sinna muretseda uus isane ninasarvik; eelmine, nimega Jean-Claude, suri eelmisel nädalal), kooli arestiruumid, kus hetkel hoitakse kinni kaheksat õpilast (ja täpsustamata ajani kaht sarimõrvarit, kes Murrusse enam ära ei mahtunud) ja eksõpetaja Aasmäe, kes õnneks koolist just selle töö leidis, poolt ehitamisel olev tunnel Ühispanga keldrini, et sealt „laenata“ veidi raha maksmaks tagasi kooli saja miljoni krooni suurust võlga remondi eest. Teemast veidi kõrvale minnes võiks see võlg olla poole väiksem, aga saades teada riigi rahastamisplaanidest tellis õppelajuhataja Kallas kohe TV oksjonilt kahe ja poolesaja tuhande kroonise mahagonipuust tooli põhjendades otsust: „meil on ju raha küllalt!“ (noh... sama põhjendusega ostis ta kümme tükki tagavaraks, millest ta aga ruumipuudusel ahjumaterjali tegi) Samuti raisati kuus miljonit aatriumisse tiigi ostmiseks ja kaks direktori kabinetti Toompea miljonipeldiku täpse koopia ehitamiseks. Kui veel juurde arvata igale õpetajale ostetud uhiuue Audi A8 hind, jäigi remondiks üsna vähe ja näiteks suure kurbusega pidi koolipersonal loobuma diskosaali rajamisest kunstiklassi alla.
Oih, vabandust, kaldusin veidi teemast kõrvale. Kas teie arvate, et meie koolil on neli korrust? Oh ei, kindlasti olete aeg-ajalt kuulnud kusagilt pea kohalt müristamist, mida õpetajad tavaliselt vabandavad lennukimüra või rahega (jah, ka suvel). Tegelikult on fakt, et taaskord on osava silmapettega varjatud taevavärvi võõbatud kaht korrust kooli peal, mida saab üsna suure summa eest rentida rahvusvahelistels squashiturniirideks.
Kuldvõtmeke avab ka kõik parklas asuvad autouksed (kuna see ei ole päris sajaprotsendiliselt tõestatud, jagati kõigile kooli töötajatele ka muukraud ja telliskivi).
Nüüd küsite te kindlasti, et kust mina seda kõike tean? Noh, esiteks võin ma teile mainida, et kindlasti ei tea ma kõike. Palju on veel avamata uksi, leidmata vastuseid, aga tõde on seal kusagil. Ja ütleme nii, et meie koolis ei ole infot, mida ei oleks nelikpaki Saku Rocki eest võimalik osta.
Astu meie koolis suvalisse nurgatagusesse ja võid sealt leida kõike.

Comments made

:,D !! Sina tood mulle homme kooli uued püksid!

R.I.P. Jean-Claude :( Lahkusid vara, su töö jäi pooleli. Kusjuures tõsiselt - ninasarviku kohta ei olnud ta ju veel nii vana...
24/04 20:07:40
Ma olen alati arvanud, et koolis midagi imelikku teoksil on. It all seems to make sence now...

Ojah, Tubli, Andrei!
24/04 20:23:32
Kuldvõtmekesega alustab direktriss ka uut päeva.
Kui kooli territooriumil ei ole kuldvõtmekest siis lõpetab maa keerlemise, päike põlemise, iPod on järsult ebastiilne, õlakotid ei ole enam trend ning rate ei ole enam elu.

Ehk elu lakkab normaalselt käitumast.
Hail Scrolly.
25/04 22:28:13
Sajakordsel lugemisel kõigi aegade kõige parem!
Briljantne noh :D
16/09 23:14:59
Selle loo esmakordse lugemise ajal oli suvi vaid ühe kuu kaugusel :(

Nüüd on sinnamaani veel üle poole aasta...

Aga väga hea lugu järkuvalt :D
26/10 22:37:38

Add comment

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it