Comments

10/05: Reklaam: Valimised!

NB! Järgnev on fiktsioon. Reaalsetelt isikutelt pole luba küsitud ja vist ei küsita ka. Vabandan poliitilise korrektsuse puudumise pärast (noh... formaalselt), et KAPO mulle selga ei sajaks. Intervjuud ei ole reaalsed, vaid üheainsa tegelase haige vaimusünnitis. Kedagi ei ole püütud maha teha. (issand jumal :D ... ärge nüüd arvake, et ma ise seda möla usun, aga tänapäeva maailmas ei tea iialgi, millal mingi valitsuse asjapulk su blogi vaatama juhtub. ja siis maandub postkastis kiri, et tere, olete kaevatud kohtusse, teilt nõutakse 50 miljonit ja sundasumist Siberisse)

Niisiis on alanud presidendikandidaatide uus võidujooks. Arnold kantakse ilmselt maha ja terve Eesti otsib uut tegelast, kelle otsustuskindla ja aruka juhtimise all järgmised viis aastat oma saba taga ajada ja Euroopa riikide eliiti jõuda.
Järgneb väike ülevaade esialgsetest favoriitidest.




Edgar Savisaar ehk Eddie

Kui otsustate kandideerida, siis kelle peale valimistel loodate?
Kuule vabandage, aga kas te olete rumal või? Vanurite muidugi, kui nad raisad enne ära ei kärva, muidugi.
Kas te ei karda, et sellise väljendusviisi peale teie aktsiad langevad?
Kuulge, noormees, see intervjuu läheb ju ainult mingisse blogi, mida keegi ei loe. Põhimõtteliselt võin ma ju kõike öelda. Kurat, sitt, persse.
Valimislubadused?
Kuulge, ma ei pea midagi lubama. Eks vana sissetöötatud vao järgi, saadame vanuritele monopoli mänguraha ja šokolaadi. Kusjuures sel aastal on šokolaadisisaldus meie kulude vähendamiseks vaid 5%. Aga kes see ikka aru saab.

***



Arnold Rüütel ehk esimene Arnold

Teie kandideerimine on sama ebakindel kui tervis. Mida arvate väitest, et olete liiga vana?
Täna? Täna oli väga hea päev.
Ee... meeldiv kuulda. Aga kuidas suhtute süüdistustesse, et kuulusite komparteisse?
Kommi mul kahjuks teile anda ei ole, noormees.
Kui see liiga isiklik ei ole, siis kas teie tervisega on ikka kõik korras?
Jaa... redisesaak tuleb hea. Oodake, ma lähen panen oma südamestimulaatori laadima.

***



Siim Kallas ehk 10 milli Siim

Noh, ei tahaks langeda vanadesse teemadesse, aga kui juba rahvas nõuab teid presidendiks, siis rääkigem suu puhtaks, kus see kümme miljonit ikkagi on?
Ma ei tea midagi mingist kümnest miljonist. (pilgutab silma ja sügab kavalalt oma vuntse)
Olgu. Europarlament on teile kindlasti palju kogemusi andnud...
Noh, kui aus olla, siis ma suurema osa ajast olen koos Soome saadikutega mööda Brüsselit pummeldanud ja seal parlamendis silm eriti lahti ei seisa, aga muidu on tore küll jah. Ära seda nüüd sisse pane, aga kujutad ette... istun seal tunnikese, noogutan targa näoga, teen nagu saaks aru ja siis laotakse kakssada viiskümmend tonni lauale. Ja ema ütles veel, et hakka juuksuriks. Heh heh heh. (pilgutab silma ja sügab kavalalt oma vuntse)
AJURÜNNAK: KUS NEED KÜMME MILLI ON?
(pilgutab silma ja sügab kavalalt oma vuntse)

***



Andrus Ansip ehk ANdrus

Hiljuti väitsite te, et Eesti jõuab Euroopa viie edukaima riigi sekka? Kuidas näete seda võimalikuna?
Kas teie ei näe siis seda võimalikuna?
Eee... ei näe. Kuidas suhtute arvamusse, et poliitikud laveerivad tänapäeval tähtsatest küsimustest ja lubavad lihtsalt suure suuga häälte nimel palju asju kokku?
Mida ma peaksin sellest arvama? Fakt on see, et meie arenguplaanide järgi ei lähe Eesti Euroopasse vaid me toome Euroopa Eestisse. Turismist laekub riigikassase kolme aasta jooksul kaheksateist miljardit Eurot, mille eest soetame uut tehnikat kaitseväele ja jagame toetusi haridusasutustele, sportlastele, põllumeestele ja poliitikutele jõuluboonusteks. Riigi SKT tõuseb 115%, palgad 96% ja hinnad langevad 68%.
Te kostute nagu kunagise NSVLi propagandistid. Kas te ise ka oma juttu usute?
Ei, aga mina saan nagunii alati papi kätte. Aga ära seda kellelegi ütle. Eks?

***



Vladimir Belõi ehk härra eikommentaari

Teie laused on viimasel ajal saanud legendideks, mistõttu on kasvanud teie populaarsus umbkeelse rahvastiku seas. Kas te seda...heh, ei tahaks kulunud nalja korrata, aga... kommentaarite?
Vaadake, noormees, minu eesti keel on väga heal tasemel. Ma ei saa aru, millest selline furooria pressis.
Ohoh, millal te nii fluiidselt eesti keelt kõnelema hakkasite?
Teate, ma ei allu pressi provokatsioonile ja sellisele diskrimineerimisele, mis modernses ebaadekvaatses populaarmaailmas toimub. Minu vead on vaid kommerts, millega püütakse solvata vene rahvust.
Ma olen üllatu... oot-oot. Te ei ole ju Belõi? Belõil ei ole ju vuntse! Ega te ometi dublant ei ole?
Eeeeeee.....
(Belõi hääl teises seinas seisva sirmi tagant) Ära kommentaari! Ära kommentaari!

***



Andres Allpere ehk Kohver

Üksikkandidaadina ja äsja vanglast vabanuna on teie šansid minimaalsed. Kuidas kommenteerite mitmeid väiteid oma närvide ebastabiilsuse kohta?
MIS KURADI EBASTABIILSUS? MA SULLE NOLGILE NÄITAN EBASTABIILSUST! (krabab tooli ja viskab sellega toast põgenevat küsitlejat)

P.S: Tänaseks päevaks istub Allpere taas Murru vanglas kuna lõi ühte Pärnu kooliõpilast tooliga.

***



Inno Tähismaa ehk Uus ja parem vändagängster

Olete oma kuulsuse laineharjal. Kui suurena näete oma võimalusi saada presidendiks?
Sama suurena kui oma riista. Seega väga suurena. Tahad katsuda?
Ee... võibolla hiljem. Teil ei ole mingeid kogemusi poliitilisel maastikul, mida lubate valijaile?
Ütleme nii, et läheb kepiks!
See ei ütle just palju. Olgu, seda tavakodanlikul tasandil, mida oskate öelda aga poliitiliste lubaduste kohta?
Noh, õigupoolest seal juba kepp käib. Aga ega kunaski pole liiast. Mina lähen ilma kepita lolliks.

Jah... see seletaks tõesti nii mõndagi teie intelligentsi juures.

Igatahes on kindlasti igaüks leidnud kodumaa parimate poegade seast ka endale lemmiku. Jääb vaid üle tänada jumalat, et meil nii palju häid inimesi ja helgeid päid on.

Igatahes nüüd hääletama...sest iga hääl maksab
(tegelikult mitte, sest Siim tegi juba presidendikohale oksjonil suurima pakkumise, 10 miljonit)

Comments made

Allpere!
Teda on nähtud oma silmadega ja kuuldud oma kõrvadega.
Kunagi saab siis oma lastelastele rääkida,et meie president pani mulle ajaloo töö eest kahe.
Pildilt on lisaks näha veel tema korrektsus pabertöödes.Presidendina tuleb tal ju päris palju allkirju anda, nii et see sobiks just temale.
Ja lisaks tal on liiga šikid riided, millele lisab vürtsi tema õlitatud soeng.
Lihtsalt vapustav!
10/05 23:18:11
Mina näiteks ei oskagi kohe valida... eks ürita seda kõige kaunimat teemantit nüüd välja valida.
Allpere on muidugi legend!
Aga minu hääle saab igatahes uus ere täht Eesti elitaarintelligentsi taevas - Porno-Inno!
10/05 23:27:56
Jah... peab ütlema, et ka minu hääl läheb kepiknukk Innole. Selles mehes on veel varjatud potensiaali! Ma kohe tunnen seda!!

Ja härra Malcolm... ma ei tea, kuidas lood KAPOga on, aga pärast selle väikese *nalja* läbilugemist tuleb vihakiima täis Tähismaa küll Su ukse taha ja sõna otseses mõttes v ä g i s t a b Su ära. Mõtle selle peale.

Tegelikult - parem ära mõtle.
10/05 23:38:03
Siinolevad presidendikandidaadid ei saa keegi minu õnnistust, sest keegi ei sobi presidendiks. President ei tohi olla pervert (Clinton), ta ei tohi olla liiga seniilne (Rüütel), ei tohi olla venelane (Jeltsin), ja päris kindlasti ei tohi olla Savisaar (Godzilla).

Ansip oleks põhimõtteliselt sobinud, aga miks ta peaks presidendiks kandideerima? Peaministri koht on ju parem. Allpere ei sobi, sest president ei saa vanglas olla/olla olnud. Ja kuritegelik taust peab olema vähemalt salaja kustutatud (Bush).
Siim Kallas oleks sobinud minu arvates, kuni ma nägin seda pilti, mis siin on. Rõve perversne naeratus on tal seal ja rõvedalt kollased hambad. Ei oota ausalt öeldes, et president selline oleks, president peab olema selline, kelle nägu näeb välja nagu vana portree-maal. Siim Kallas ei sobiks. Jaa, sest muidu oleks president.ee's see sama pilt üleval ja siis Soome ning Taiwani ekstremistid näeksid seda pilti, solvuksid ning seetõttu otsustaks, et on vaja Siberit pommitada. Vene, seevastu, pommitaks USA'd, sest, noh, miks mitte? USA pommitab seevastu kõiki maailma riike ja kosmost ning see, mis praegu maailma (Maa) nime kannab, kaoks. Alles jääks vaid mingi tuhaväli, ja keset tuhavälja seisaks üksik arvuti, president.ee's Siim Kallase pilt lahti... Ja siis avastaksid planeedi Marlark kosmoseteadlased planeedi Maa ja tuleksid seda asustama, sest nende organismid vajavad tuhka ja hapnikku ellujäämiseks. Ja siis tuleksid nad äkki selle peale, et neil ei ole ju seal kosmoses hapnikku ja nad on seal elanud terve selle aja ning äkki neil ei olegi hapnikku nii väga vaja. Sellega unustataks maa.
Hmm, sellest saaks kassahiti... sisu poolest tundub, et režissöör peaks olema Spielberg ja näitlejatest peaksid kindlasti seal filmis näitlema Alec Baldwin (USA president), Morgan Freeman (jutustaja) ning Anthony Anderson (ta on lihtsalt igas filmis), Tom Hanks võib praepanni mängida oma lömmis näoga.

AAANYWAY. Mina hääletaksin Toomas Hendrik Ilvese poolt, sest ta tundub kuidagi sümpaatsena. Ja ta nimi on nii presidendilik - Toomas Hendrik Ilves. Pluss see on korralik eesti nimi, mitte Belõi või Ansip. Ilves minu poolt.

PS: Rüütel oli liiga täppi :D
11/05 18:59:29
Ah või sina oled see Andrei, keda ma Tondirabas õpetasin! Ma vaatasin siin üht koopiat su töövihikust ja tuleb välja, et sa oled harjutuse 67 B osas vastuseks märkinud "Egiptus", kuid õige vastus on muidugi "Mesopotaamia". Tahtsin sulle lihtsalt öelda, et homme astun su koolist läbi ja kolgin su oma lemmiktooliga vaeseomaks. Lihtsalt, et sa teaksid...
11/05 20:18:49
:D kui hea on üksi arvuti taga kõht kõveras naerda..
allpere..kust Sa tema pildi said?! väga tõetruu igastahes. belõi oli täiesti geniaalne.:D
kallas on lihtsalt sellise näoga, mis lausa karjub: ma olen suli, varas ja sealjuures täiesti süüdimatu!! niiet teda ma ei valiks. aga arnold... ok ta on natuke vanem... v noh.. täiesti seniilne ikka. aga mis siis? niikaua kui ta pole pätt nagu kallas, ärakaranud saiko nagu allpere, venelane nagu belõi v savisaar nagu.. nojah see nimi juba ütlebki kõik. igastahes niikaua kui ta on selline tore-mõttetu-vanake kes vähemalt näeb heasoovlik välja( kui välja jätte kogu see kommunismi asi, aga kuna ta nii seniilne on siis ta niikuinii ei tee enam kommunismil ja demokraatial vahet..) niikaua las ta olla president, sest nii v teisiti pole tal mingit sõnaõigust. regelik võim kuulub ikkagi savisaarele, seda juba muuta ei saa niikaua kui ta elab. ja mul on tunne et tal on unduskisündroom..:S elajapiinaigavestihõissaa!
11/05 22:35:36
äkää
02/12 20:26:36
Kuradi raisk peksis mind koolis tooliga
03/12 11:42:57

Add comment

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it