Comments

21/05: Eurovisioon 2006!!!

Kronoloogia ainukordsest ja fantastilisest šõust Kreekas, kirjutatud reaalajas.

-20 minutit
Pulss kõrge, hingamine tavalisest kiirem, pilt virvendab natuke, jalad värisevad, veel vaid paarkümmend minutit oodata.

-18 minutit
EUROVISIOON! Oih. Valehäire. Ainult keegi liikus koridoris.

-12 minutit
Hapnikuaparaat jukerdab natuke.

0
ALGAS!ALGAS!ALGAS!ALGAS! Vabandust, caps lock ja näpukramp.

11 minutit
1. Šveits. No kurat, teist aastat järjest magasin esimese loo maha, sest ei suutnud Terminaatorit arvutis vait panna.

15 minutit
2. Moldova. Meelde jäi ainult see, et mingi pilkupüüdev näitsik esines vahepeal pesuväel. Hmm... võiks järgmisel aastal panna taustale kolm minutit klubimuusikat ja saata Eurovisioonile lihtsalt mingi strippari. Veel parem... las ta võtab end esimese kahe minutiga paljaks ja kolmanda minutiga tapab taustabändi maha... seks ja vägivald müüvad.

19 minutit
3. Iisrael. Vapustav. 10 punkti (st ma käisin WCs, lugu ei kuulnud)

23 minutit
4. Läti. „Kuulen su südant“ ... esitab Riia haigla kirurgiameeskond. Laulavad A Capella. Nagu Läti Noorkuu. Või hetero Backstreet boys. Oletan, et bändis on vähemalt kolm kastraati. Aga jäägu see minu oletuseks. Igav lugu.

27 minutit
5. Norra. Jumal tänatud... ei laulda inglise keeles. All on sõnade tõlge, aga ma täiesti kujutan ette, kuidas mingid koomikud ETVs ise sinna sõnu kirjutavad. Tore, et ma Eurovisioonifännina kõigi 30 osalejariigi turistisõnastikud ostsin. 4500 hästi kulutatud krooni. Viiulimäng taustal on hea. Seni parim lugu.

31 minutit
6. Hispaania. Bänd nimega Las Cetchup ehk siis The ketchup ehk siis Ketšup. Tubli, lahe, järgmine...

35 minutit
7. Malta. Kurat, et see põis ka ei pea, magasin veel ühe loo maha.

39 minutit
8. Saksamaa. Vau... saksa kantri. Isegi Hitler naerab hauas. Keskmine lugu.

42 minutit
9. Taani. Esinejanna on 17 aastane. Kõnekas fakt. Lava vilgub silmipimestavalt, midagi ei saa aru. Sama hästi võiks lihtsalt ühe prožektori otse kaamerasse keerata. Lavašõu paistab meenutavat tsirkust. Eesti võiks sinna järgmisel aastal saata kamba kääbuseid, miimi ja kukerpalle viskava elevandi. Üks neist võiks laulda ka.

46 minutit
10. Venemaa. Laval on klaver, mida keegi ei mängi, aga kust üks tegelane välja ronib. Kes ütles, et eurovisioonist on originaalsus ja võlu kadunud. Geniaalne. Nüüd võiks mõelda, kuidas keegi kitarri või viiulisse mahutada. Ühes tükis. Ja ta sealt pärast ka välja saada. Taas ühes tükis. Ei mõjuks riigi mainele hästi, kui me muudaks kolmeminutilise lavašõu pooletunniseks dramaatiliseks päästeoperatsiooniks, kus nt Koit Toome elektrikitarrist välja tuleb lõigata.

50 minutit... endiselt kogu tervise, aga mitte enam täie mõistuse juures
11. Makedoonia. Loo nimi on Ninanojanainaaniojnainojnajaija midagi... kostub nagu joodeldamine igatahes.

54 minutit
12. Rumeenia. Wow... lauljal on 13 fännklubi. Liikmete arvu ei mainita, pakun et see varieerub ühe ja viie vahel. „Rahva ovatsioonide järgi võiks selle loo küll juba võitjaks kuulutada“ sõnab telekommentaator. No kurat, kuulutame siis, lõpetame selle pulli ära, kõik saaks kiiremini magama. Aga nii põnev on!!!

64 minutit
14. Leedu. „We are the winners“. Faking geniaalne. Sõnad on „We are the winners of Eurovision. Vote for the winners!“ ... kuradi hea paroodia. Selle aasta parim!!! 10 puntki.

(nonii.. ma loodan, et mõni bosnialane seda ei loe, sest ma jätsin ühe loo vahele.

67 minutit
15. Inglismaa. Teine lahe lugu... mingi valge räppar ja taustaks kari teismelisi plikatirtse. Lugu oli ka väga päevakajaline... rääkis koolist. Ja värk.

16.... nojah... mis ma oskan öelda... „metsapeatus“.

76 minutit
17. Soome. Esineb paljuräägitud Lordi... laste halloweenikostüümides täiskasvanud põdrad. Vabandust, mehed. Lool ei ole väga viga. Saalist põgenesid hirmust kõik kristlased, Rumeenia delegatsioon ja paar jaapanlast.

Vabandust... nüüd läks nii põnevaks, et ma jäin magama paariks looks. Õnneks on mul sama suurest Eurovisioonifännist ema, kes küllaltki kiirelt reageeris ja mulle ämbritäie külma vett tooli viskas. Aitäh.

21. Iirimaa. Loo pealkiri on „Every song is a cry for love.“ Hmm.. ei tea, mis selle peale Psychoterrori solist Freddy ütleks. Tsiteeriks tema lugu: Teen mida tahan, teen mida tahan, käige kõik perse, ma teen mida tahan. Armas. Ei teagi, millal Psychoterror Eurovisioonile jõuab. Iirimaa lugu, muide, on ilus.

Veel paar vapustavat lugu, mille ajal ma nööri lakke paigutan.

24. Armeenia. Viimane lugu. Jah, viimane. Ei tea, kas naerda või nutta. Aktiivne lavašõu, mõttetu lugu. Nagu nad kõik. Oh, ma olen elust väsinud.

120 minutit
Oh kui kiirelt lendlevad need Eurovisiooniminutit, kui seda saadet ei vaata...

131 minutit
Algab hääletamine... mingi segane süsteem, kus esimesed seitse punkti ilmuvad kohe ja ainult viimased kolm annab iga riigi esindaja. Vapustav... Eesti annab kaheksa Lätile, kümme Soomele, kaksteist Venemaale. Valgevene annab 12 Venemaale, 10 Ukrainale. Uraina annab 10 Valgevenele, 12 Venemaale. Wow... lahe, et meil nii sarnane muusikamaitse on.

144 minutit
Terve Eesti avab šampuseid, lauldakse ja pidutsetakese, sest Evelin Samuel jagab Eesti nimel hindeid.

183 minutit
Uskumatu... taas on see läbi. Me oleme selle taas ilma suuremate eluohtlike kehavigastusteta üle elanud. Soome on võitnud, nii uskumatu kui see ei ole.
Lahe on vaadata kuidas kõigi nende ilusate inimeste keskel luurab kamp koletisi.

Tegelikult on mul selline teooria, et on olemas eraldi inkubaatorid, kus toodetakse Eurovisiooni artiste, keda terve elu ainult selle ürituse jaoks vormitakse. Ja kui ta seal ära on käinud, üritatakse artist kuidagi ühiskonda integreerida, kus ta on loomulikult nagu kala kõrbes. Nt peale Eurovisioonil osalemist pandi Tanel Padar osavalt ühte bändi, millest sai Tanel Padar and the sun. Samamoodi sulandatakse meie eludesse ka teised euroartistid. Kindlasti umbes aasta sees tuleb mingi bänd a la Sandra and the smilers või siis hoopis mõni muu üritus, nt Sandra & Res Publica.
Kahju, et Eestil ei õnnestunud sel aastal võita nagu kord ja kohus. Teada on juba nii palju, et järgmisel aastal esindab meid Mwaruwari Katanabe Nigeeriast looga „Buta-buta“, mis baseerub eskimode rahvamuusikal.

Hüva... aeg magama minna.
2007. aastani!
Halleluja!

Comments made

Noh, see aasta oli minu arust 4 head laulu, mis finaali pääsesid - UK, Leedu, Soome ning Venemaa. Head laulud, mis välja jäid, olid Monacol ja Islandil.

See riiete maharookimine on tõesti juba ekstreemseks muutunud. Varsti viiakse lihtsalt alasti tibi (või mees) lavale ja hakaku laulma ja kehakumerusi rõhutama. SEKS. Jah, just nagu sa ütlesid, seks müüb. Miks muidu Soome võitis? monster-fetish ikka.
Või siis võiks mõni topless hullunud eurovisioonifänn üle lava jooksta just nagu jalgpallimängude ajal.
Ja mõne aasta pärast on laval lihtsal orgia ning selle taustal mingi muusika jupp (porn-groove'i tähelend). Ja "lauluvõistlus" on alla 40 aastastele RANGELT KEELATUD, due to extreme pornografical violence.

Võidulaul. njaa, hea laul ja puha ning Palju Õnne Soome! aga minu arust oleks siiski võit pidanud kuuluma Leedule, kelle laul lihtsalt NII täppi oli, parodiseeris Eurovisiooni ning laulu sõnadest võis välja lugeda, et nad tahtsid võita :)

Eesti asjus olen ma suht õnnelik, et ta edasi ei pääsenud/head kohta ei saanud, sest... let's face it, see oli ikka sitt laul ja ei esindanud Eestit. See, mida mingi žürii oma Paadami, Rüütli ning Saagimiga paika on pannud, on vale.

Balkani riigid ahju!
21/05 02:23:44
ongi noh see sakib ju sajaga
05/12 20:01:22

Add comment

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it