Weblog

05/04: Maailm. Täna. - Üks.

Tegu ei ole ühtse jutukesega - pigem on siin rida mõtteid, mis ühe nädala jooksul tulid. Varsti tuleb ilmselt Teine ka.

Tegu on esimese tekstiga, mis ma peale Erikut, mis on hetkel minu enda lemmik oma loomingust, avaldan.

Tavapäraselt, head lugemist.

Read More!

25/03: Erik

Üle mõne aja üks jutuke. Ei hakkagi pikemalt sisse juhatama. Head lugemist.

Read More!

07/02: Ühe koolitunni kroonika

Esimene aastanumbri 2007 sees kirjutatud tekst. Täna mõeldud, täna kirjutatud. Kiire töö, vabandan kirjavigade pärast.

Read More!

02/02: Taevaisa ja maailmaisa

Üle pika aja lisan siia ühe teksti, mis õigupoolest kirjutatud juba eelmise aasta suvel Pärnus. Midagi sensatsioonilist ta ei ole - olen kirjutanud vast nii halvemat kui paremat. Igatahes soovin head lugemist.

Read More!

15/10: Kui maailmal on külm

Sügishooaja eelviimane lühitekst.

Ma ei suutnud ausalt öeldes kaugeltki kogu potentsiaali realiseerida ja ideid rakendada niiet ta jäi natuke toores, aga elate ehk üle.

Read More!

10/09: Inimene ja aastaajad

Avan siis pikema särata ja suurema kärata uue kirjandushooaja ühega lühitekstidest, mis ma juuli lõpus/augusti alguses Pärnus kirjutada suutsin.

Nii kaua pole midagi siia pannud, et selline tunne on, nagu esmakordselt avaldaks. Aga olgu, here it goes:

Read More!

27/05: Hinged

Kännaistillduit?

Mulle on märgitud, et liiga huumoriks on see blog kätte läinud. Noh, ma ei ole nõus, aga ma pean möönma, et minu kirjastiil, kui ma mõne idee tõsiselt ette võtan, on siiski üldiselt selline nukravõitu.
Kuigi mu mõttepäevikusse on kirjutatud juba mitu jutukest, ei ole ma midagi reaalselt nii ammu valmis saanud, et selline tunne on, nagu peaks sõrmedel tolm ja ämblikuvõrgud olema.

Õigupoolest eelistan ma dialoogita teksti, lühidalt välja ütlemist ja nimede mitte kasutamist. Sellepärast võib see jutunatuke meenutada sellist teksti nagu "Vihma käes".
Järgnev on mõeldud välja ja mõttetesse kirjutatud poolteisttunnisel jalutuskäigul Mähelt kesklinna 27. mai varavarahommikul kella nelja ja poole kuue vahel.
Ilmselt saab see proloogiks millelegi pikemale. Ehk ka mitte.

Read More!

22/03: Hoiupõrsas

Hm... et saateks...
inspiratsiooniks suur hoiupõrsa pilt meie majandusõpetuse viimase peatüki materjalide lehelt. Ja kujutusliku poole pealt mingil määral Stanley Kubricku aegumatu film "Dr. Strangelove or: How I learned to stop worrying and love the bomb".

Read More!

12/03: Noor kirjanik

Selle kirjutise sünd on motiveeritud ja inspireeritud ajakirjast "Värske rõhk". Õigemini pettumusest, et suurem osa seal avaldatust on tegelikult tühi ning lausa mõttetu, ja sellele järgnenud rõõmust, mis tekkis peale Sass Henno "21. sajandi ristirüütli" lugemist.
Tõesti müts maha eel nimetatud kirjaniku ees... kui ma 23 aastaselt olen tema tasemele kasvõi lähedal, on mu elu korda läinud.
Meeldivat lugemist, igatahes, loodetavasti.

Read More!

28/02: Vihma käes

Ärge nimetage seda comebackiks...

Mul on endalgi halb tunne olnud pikka aega mitte kirjutada. Aga noh... nüüd lõpuks on midagi taas valmis. Mulle ei meeldi lisakommentaari anda, aga nii palju võin öelda, et viimati kirjutasin midagi pikemalt umbes 2005. aasta märtsis. Ja antud miniatuuri/novelli/jutukese idee tuli juba päris ammu ja pidi algselt olema üks osake raamatus, kus paljude inimeste elu mõtte otsingu teed ristuvad.

Kui keegi viitsib lugeda, siis tänan ette.

Read More!