Comments

08/08: Suvel kinno

Üldiselt on inimestel selline arusaam, et päikeselist päeva ei tasu kinos passimise peale raisata ja pigem tuleks sammud sinna seada vihmase päevaga. Selliste suvekuumadega on kinosaal aga oluliselt jahedam ja mõnusam koht kui arvata võiks.

Mõned minupoolsed filmisoovitused...

(täieneb ilmselt aeg-ajalt)

Ratatouille
Ainult kiidusõnad. Fantastiline animatsioon, hea huumor, suurepärane atmosfäär, üle ootuste siiras lugu ja värvikad tegelased - tegu on USA animatsiooni ühe tippsaavutusega.
8+/10

The simspons movie
Maailma kollaseima sarja viimased hooajad on olnud magedad, kõik neile eelnev aga seadnud lati nii kõrgele taeva alla, et filmil on õigupoolest raske üllatada. Palju lihtsam on sellisel teosel alati pettumust valmistada, aga selle orgi otsa Groening ja teised ühe kõigi aegade legendaarseima perekonna loojad ei astu. Iga sarjast tuttavaks saanud tegelane saab oma ekraaniaja, naerda saab kõvasti. Tõsi, sisu võiks olla tunduvalt parem ja sõnum lausa defineerib valjult sõna 'klišee', aga kindlasti on tegu ühe aasta parima komöödiaga. Maggie: "Järg?"
8/10

Die hard 4
John McClane'i neljas tulemine jääb kõige jõetumaks. Kuigi algus on paljulubav, ei ole lavastajatel ja stsenaristidel enam piisavalt stiili ja loovust, et taastada meelelahutuslikult ülikõrget taset, mis iseloomustasid kolme esimest filmi. Kogu kupatuse päästab see-eest Bruce Willis, kes on tavapäraselt heas vormis ja mõjub USA märulinäitlejate seast vist ainsana ka püssitoru ees seistes või autoga kihutamise ajal kildu rebides šefina. Põnev vaatamine igatahes - pettumust ei valmista, aga liialt oodata ei tasu.
7/10

Ocean's 13
Ma arvan, et stsenaristidel läks umbes kümme minutit, et mõelda välja idiootsed põhjendused, miks on Oceanil ja kambal taas vaja üht kasiinot tühjendada ning kuidas vabandada, et Julia Roberts kolmandas filmis enam näidelda ei soovi. Rõhuasetus on kõigis mõttetumates ja mõttekamates muidugi stiilsusel ja selles õnnestub ka seekordne osa Oceani lugudest. Näitlejad on lahedad, head huumorit leidub, nõrka sisu ei tasu liialt südamesse võtta, viimast nõuannet järgides on kolmas osa meelelahutuslikult pea sama nauditav kui esimesed kaks.
7/10

Harry Potter and the order of the phoenix
Esimesed neli Potteri raamatut olen ma läbi lugenud, viiendat ja edasisi enam ei viitsinud. Eelmised filmiversioonid tundusid mulle igatahes lahjad, seekordne oli aga meeldiv üllatus. Raamatut lugenud teadjamad inimesed räägivad, et siin on kõike liialt lihtsustatud ja lühendatud, mulle see-eest väga meeldis. Sisu oli palju rohkem, kui eelnevais, lisaks oli kunstiline teostus ideaalsuselähedane, ka uued rollisooritused ja üldse valdav enamus kõrvalosi on väga hästi näideldud.
8-/10

Transformers
Suve suurfilm. Olen juba kuulnud nii positiivseid kui negatiivseid arvamusi. Esimese asjana tuleb ära öelda - siit ei tasugi oodata sügavat sõnumit või elu probleemide tundlikku käsitlust. Mõelge, sisugi on absurdne - eri sõidukiteks muutuvad robotid ajavad maal taga jõukuubikut, et oma planeeti taastada - ent sellest on aru saanud ka tegijad ise. Seetõttu on siin paras annus eneseirooniat ning satiiri USA kui ka sealse filmituru suunas. Tegu on ilutulestikulaadse meelelahutusega ja selles õnnestub film sajaviiekümneprotsendiliselt. Paariks paatoslikuks hetkeks, kui robotijurakad humaanseid statemente esitavad, võib silmad kinni pigistada, ülejäänud film, millest enamus kujutab lihtsalt maakera muutmist robotite (ja arvutigraafikute) lahingutandriks, on visuaalselt ülivõimas ja meelelahutuslikult täiuslik. Kokkuvõttes väga energiline ja meeldiv üllatus, kohati veidi napakas, aga üldpildilt üle mitme aasta parim ehtne popcorni film.
8/10

Comments made

No comments yet

Add comment

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it