Comments

16/09: 16.09.07 - Septembrikuu teine nädal

Pühapäev. Taas. Teine koolinädal. Esimene koolipäev. Ja teine.

Nädalaks ajaks (ehk siis homseni) kehtestati mulle range dieet. Kaheks nädalaks alkoholikeeld. Kaheks ja pooleks nädalaks füüsilise pingutuse keeld. Tänaseks võin ma uhkelt teatada, et mitte ühestki ei ole kinni peetud. Headaega, vastutustunne.

Lõpuks ometi sain kirja kaks esimest päeva uues koolis. Ja esmamulje on super, lihtsalt nii mõnusalt pingevaba. KUIGI, nagu alati on mingi aga, ja see aga on prantsuse keel, kus ma olen ülejäänud klassiga võrreldes nagu taskunuga mootorsae kõrval. Ja 21. kooli suhtes tekib aina suurem okserefleks, ammu juba pidanuks teise tee jalge alla võtma. Kuigi, omasid igatsen sealt. Väga.

Eile lõppes ametlikult rannahooaeg. Ehk siis vetelpääste lõpetas selleks aastaks, võite jälle segamatult uppuda. Töösuvi oli kokkuvõttes tore. Mul on hea meel, et kohatud inimesed purustasid eelarvamuse, et falckis töötavad kindlasti ainult poollollakad. Pea kõik, kellega au tutvuda, olid toredad. Eriti peaks muidugi mainima oma nahaalkapitalistjoodikust sõpra ja pätist rannavanemat Janust - südamest suur tänu tööle kutsumast, aitamast, juhendamast ja heaks seltskonnaks olemast. :)
Veel tänaks Pikka(sideoperaator, keda keegi näinud ei ole, aga kellele me neli korda päevas andmeid edastasime) - ma ei unusta Sind kunagi.

Üks tore inimlik idülliline ja ilus video. Soovitan vaadata. Natuke õhulist positiivsust.

Nädala film:
Pefume: The story of a murderer(2006). Tagantjärele võin ma öelda, et tõuseb eelmise aasta seitsmendaks parimaks filmiks. Grimmi muinasjutte meenutavalt jälk, ent lummav muinasjutuline lugu Jean-Baptiste'ist, kes sünnib imelise andega - vaevata eristab tema nina absoluutselt iga eksisteerivat lõhna. Ime saab aga ka taagaks ja viib ta teele täis vägivalda ja veidrusi. Nõrgemale närvile võib film olla liialt haiglaste käikudega, ent lõpp sõlmib senini lihtsalt visuaalselt võimsa kogemuse suurepäraselt ning annab mõtteainet rohkem kui ühe filmi eest. Kõike kroonivad suurepärased näitlejatööd - noor Ben Whishaw peaosas ja kogenumad kõrvalosatäitjad - Dustin Hoffman ja Alan Rickman. Väga väga soovitan see film võimalusel ära näha. 8.5/10

The incredibles(2004), suurepärane vaimukas koguperefilm heas vormis ameerika animaatoritelt, äärmiselt positiivne ja mõnus meelelahutus, 8/10.
The wild bunch(1969), vormilt küll spagetivesternlik sujuv püssifilm, ent sisult siiski kaugelt enam pakkuv ja ühe ajastu kaduvusest ning inimeste suutlikkusest/suutmatusest muutustega kohaneda rääkiv teos Ameerika kinoklassikast, 8/10.

Comments made

Ei esine trüki- ega eetikavigu. Vist. Tunnistan kirjutise autentseks. Ja enam-vähem heaks ka. Kuigi draamat oleks võinud rohkem olla. Proovi veel.

Doktorikraadiga Andrei-kriitik. Jään piip suus ning prillid ees järgmist muheledes ootama.
16/09 22:38:21

Add comment

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it