Comments

18/09: 18.09.07 - Veel VHKst

Esiteks, kummardage mu ees, ma käisin koos Edgar Savisaarega poes. Ja ma istun Mihhail Lotmanni poja kõrval. Ei tea, kelle võsukesi veel selles koolis on - isiklikult loodan kohtuda Üllar Jörbergi lastega.

Aga nüüd väike aine ainelt kokkuvõte esimese koolinädala muljetest.

Inglise keel.
VHK inglise keele tase on minu meelest ikka tunduvalt kõrgemal endise klassi omast. Ma tunnen ennast seal halli keskmisena. Samas võin ka olla suuliselt tugevam kui teised, sest ma olen ainult kahes tunnis käinud ja ei oma veel ülevaadet kõigi oskustest, aga igatahes on tase tugev ja ühtlane. Õpetaja on korralik, ent isikupära napib, eriti mind elus inglise keeles tugevale tasemele viinud inimeste kõrval.
Prantsuse keel.
Ohjummel. Ma ei ole ennast elu sees nii autsaiderina tundnud, kui prantsuse keele tundides, kus ma istun klassi kahe päti, Miikaeli ja Joosepi(väga muhedad kujud) kõrval tagareas. Ülejäänud klass vestleb ja diskuteerib õpetajaga selles koledas võõrkeeles, mina ei saa pea sõnagi aru. Õpin nüüd kõvasti, mind aitab individuaalselt klassijuhataja(prantsuse keele õpetaja ja tõlkija Triinu Tamm - esmamulje järgi fantastiliselt tore ja heasüdamlik inimene) ja lisaks käin kaks korda nädalas õhtul prantsuse keele kursusel, kus on veel viis inimest, kellest kolm on täiskasvanud. Põhiainet annab belglanna, kes ei räägi sõnagi eesti keelt ja vaid natuke inglise keelt. Klassikaaslased nimetavad teda 'mõrraks', mis on minu jaoks uskumatu, sest põrgus, kust mina tulen, oleks ta kindlasti paremate õpetajate seas.
Giidindus.
Prantsuse keeles. Ja kursuse hindelisi arvestusi(videole tõlke koostamine, vanalinna tutvustamine) vaadates sõidab mu pilt kiirusel kolmsada kilomeetrit tunnis vastu kiviseina.
Eesti keel.
Õpetaja tutvustas end sõnadega 'olen Seoriini sõbranna'. Noh, õpetajana tundus ta igatahes väga hea. Tore ja siiras inimene. Tegime (minu) esimeses tunnis juba etteütluse. Nagu ta mulle hiljem raamatukogus teatas, sain vist viie. Pidu.
Kirjandus.
Poeedist õpetaja Neeme Põder on üks kooli populaarsemaid tüüpe. Selline pikk blond naiselike liigutustega mees. Aga see on uskumatu, palju ta lugenud on, ja tal on need raamatud peas. Väga huvitav on kuulata. Esimene kohustuslik kirjandus on Thomas Manni novellid, kokku umbes 200 lk, ülejärgmiseks nädalaks. Ei, ma ei ole alustanud.
Saksa keel.
Olen teises tugevusrühmas kahest. Teised on õppinud kuuendast klassist, paar tükki tulnud koguni Kadrioru Saksa Gümnaasiumist. Õpetaja on austerlanna. Läksin sinna suure hirmuga, et ei oska midagi, aga esialgne mulje on naeruväärne, tundub et ma olen klassis tugevamate seas. Aitäh, õpetaja Alaver, ausalt. Pean endale mingit lisaõppematerjali otsima, sest seal midagi erilist uut selgeks küll ei saa. Klassikaaslased soovitasid vene keele kolmandat rühma, kus mitte midagi ei tehta ja ka klassi priimused üle paari lause moodustada ei oska. Aga esimesed tugevusrühmad on väga tugevad, nagu räägitakse.
Matemaatika.
Ma ütlen ausalt, et minu kõik kolm senist 'popitundi' on olnud matemaatikast. Neljast tugevusrühmast pandi mind kolmandasse, aga homme viin ära taotluse liituda neljandaga, kus kuulduste järgi mitte kui midagi ei tehta. Mitte et ma kolmandas hakkama ei saaks, aga mind tõesti ei huvita reaalained.
Füüsika.
Õpetaja on väga tore - noor tüdruk, kes tõesti paistab väga klassi suhtumist ja tujusid mõistvat. See on uskumatu, kui kergel tasemel seda õpitakse. Ülesanne: Kui seista muruplatsil ja vaadata vastu päikest veega täidetud klaasi altpoolt, siis suure nurga alt näeme seda sinise või hallina, väikse nurga alt aga rohelisena. Miks on see nii? Vastus: Me näeme muru. Hahahahahahaaha, vot see on juba mulle meeldiv füüsika. Word.
Ajalugu.
Täna oli esimene tund ja ma olin kole väsinud, jäin natukeseks ajaks magama. Aga uues koolis ei häiri õpetajaid magamised ja hilinemised. Distsipiliin on üldiselt üsna olematu, ent õpilaste käitumine üldjoontes kergelt rahulikum ja parem kui vanas koolis. Õpetaja räägib, kuigi ohtra abiga oma konspektist, väga huvitavalt. Paistab olevat üks klassi üldisi lemmiktunde.
Ühiskond.
No kuulge, seda annab Jaanus Soo. See on lihtsalt uskumatu, kui palju ta rääkida teab. Geniaalne mees. Väga huvitav tund, kus kogu infot on lausa raske vastu võtta.
Bioloogia.
Jube aine, ja jube materjal. Õpetajat iseloomustati üsna koledalt, ent minu meelest on taas tegu täiesti normaalse tegelasega. Aga tegu on ühe tunniga, kus ma lihtsalt ei suuda kuulata, mõte läheb väga kiirelt rändama.

Muusikaajaloo õpetaja oli haige, erialatunnis(inglise kirjandus) ei ole ma veel käinud ja kehalisse kasvatusse niipea ei jõua.

Kokkuvõttes, õpetajad on rahulikud ja abivalmid, õhkkond pingevaba ja sõbralik, õpilased abivalmis ja vaba suhtlemisega. Seni on väga hea. Ei ühtki halba sõna. Paaristundide idee on suurepärane, aeg läheb palju kiiremini, koduseid töid on vähem, palju rohkem jääb tunnist meelde.

Kui keegi viitsis läbi lugeda, siis ma pean teema lõpetuseks ütlema:
elagu VHK.

---

Soovitan poognast huvitavat lugemist:

Võimalik, et kõige debiilsem jutuke, mis ma kunagi lugenud. Fenomenaalne lausa, mida inimesed üles panevad.
Tõnis: "Ei teagi, kas nutta või naerda või tema toetuseks Hansapangas arvelduskonto avada."

Uus Tammsaare lõpuks leitud!
Tõnis: "Väga minimalistlik lähenemine, aga suurepärane teostus. Ühtlasi Seevaldi noorim patsient."

Sveni viimane miniatuur.
Respekt. Väga hea puänt, soovitan lugeda.

Kolmel päeval järjest siia midagi kirjutada on uus rekord. Huvitav, kas kvantiteet tuleb kvaliteeti arvelt. Ääööüü. Head õhtut.

Comments made

Mulle tundub, et su uus kool on tegelikult kohutav koht ja sa lihtsalt kirjutad siia, et oma viimases hüsteerias näidata, et sa siiski hea leiva peale oled saanud ja meie ikka aganate peal. Oh seda inimlikku püüdu panna teisi endale üles vaatama. Ei tõsiselt, selliseid kohti nagu sina just kirjeldasid, ei ole olemas. Punkt. Igaüks tahab tänapäeval ka kulakuks.. kurb.
19/09 00:21:59
ma ei tea kas ma saan kirjutada siia. aga loodan. sest sina, viimane kommenteerija oled lihtsalt vist kade. Olen tema klassiõde, ma ei usu, et ta mind teab, käin vhk-s juba ammu-ammu. ja kõik on nii nagu ta räägib. ja tegelikult on paremgi. sest meie lend ja klass ja kõik muu on lihtsalt ülimalt vapustav. on ka omasid miinuseid - ent kus neid ei oleks? ja kui sa oskad neid aksepteerida, siis nad sind ei häiri.

imeline koht - see koht on olemas, mul on oma mitu tunnistajat vähemalt veel. ja ka nemad on tulnud mujalt, nende hulgas ka mina ise
30/09 18:37:44
Kaur mõtles seda irooniaga. :)

Peabki kade olema natuke, VHK on tõesti ülikihvt.

Kes Sa oled, muide, kui küsida tohib?
01/10 21:09:06
lahe, mina ju ei teadnud, et irooniaga.

maria vist ütles ka juba,

hõbe olen
01/10 21:18:57
Jõudis jah öelda, just siis kui ma olin siia ära kirjutanud.

Väga meeldiv.

Tore et keegi siia aeg-ajalt jõuab.
01/10 21:23:10
VHK ja 21, 21 ja VHK...ja nii edasi ja edasi ja tagasi!
Miks te liivakoolist ei räägi!? Meil on ju pedofiili kalduvustega töömees ja dušširuumid, kuhu üle poole kooli minna ei julge! Kas see ei ole siis mõnus jututeema või on see liiga räpane sellise puhta blogi jaoks?
Ja miks pole keegi midagi mu miniatuuri kohta öelnud? 2 aastat tekste ja luuletusi armasusest ja masendusest...siis on küll laitmist küll ja küll, aga nüüd, kus midagi "naljakat", on kõigil "karp" kinni.
Aitäh. Loodan, et Hõbe mulle peksa ei anna.
07/10 14:16:14

Add comment

This item is closed, it's not possible to add new comments to it or to vote on it